En polishelikopter blev beskjuten av grön laser under onsdagskvällen. Arkivbild. Foto: SVT

Polishelikopter blev beskjuten med grön laser: ”Det är livsfarligt”

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har gripits för att beskjutit en polishelikopter med grön laser när den flög över Helsingborg. Polishelikoptern kunde snabbt se vem som låg bakom gärningen och en patrull på marken kunde gripa personen.

– Det är en livsfarlig gärning. Detta ses som ett grovt brott och det kan bli hårda straff för personen, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen.

Det var vid 19-tiden på onsdagskvällen som en polishelikopter patrullerade över Dalhem i Helsingborg. Helt plötsligt besköts helikoptern med en grön laser.

– Trots att helikoptern blir beskjuten kan helikopterpersonalen följa gärningsmannen som efter några minuter blir gripen, säger Rickard Lundqvist.

Poliserna i helikoptern kunde fortsätta sitt arbete efter händelsen. Mannen som är i 20-årsåldern misstänks för luftfartssabotage.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.