På grund av fortsatta coronarestriktionerna kan bara en femtedel av salongen fyllas när Landskrona teater öppnar igen. Hör programansvariga Thomas Jönsson berätta mer i klippet ovan. Foto: Stina Sandström/SVT

Nu öppnar portarna till teatern i Landskrona igen: ”Premiärnervigt”

Publicerad

I ett och ett halvt år har stolarna i teatersalongen i Landskrona stått tomma  – men nu välkomnas publiken tillbaka. I höst väntar ett fullspäckat program med bland annat musikal, stand-up och jazzkafé.

Sedan coronapandemins intåg i mars förra året har Landskrona teater hållit dörrarna stängda. Men nu har teatern öppnat upp för publik igen och nästa vecka öppnar salongen genom en konsert med Malmö operaorkester.

– Det känns väldigt bra och det är en speciell energi som man märker både hos mig själv och personalen. Det är lite premiärnervigt, säger Thomas Jönsson, programansvarig Landskrona teater.

Färre platser

Sveriges plan för att öppna upp samhället var att alla deltagarbegränsningar skulle tas bort i september, men på grund av smittspridningen har regeringen meddelat att man avvaktar med besked om nya lättnader.

För Landskrona teater innebär det att endast 50 till 70 platser kan fyllas i salongen av de totalt 254 och redan nu är flera av höstens evenemang nästan fullbokade.

– Jag ser fram emot att få möta publiken igen även om det blir med begränsningar, säger Thomas Jönsson.

Hoppas kunna öppna upp mer

Förhoppningen är att restriktionerna ska lätta senare i höst – men teaterns programansvariga vågar inte hoppas på för mycket.

– Jag har slutat att sia om framtiden och är nöjd som det är just nu men precis som alla andra hoppas man kunna öppna för fler, säger Thomas Jönsson, programansvarig Landskrona teater.

Vad ser du själv mest fram emot i höst?

– Några guldkorn är musikalen Eufori med Hampus Nesswold i huvudrollen där Rebecca och Fiona skrivit musiken, Carl Einar Häckner har smygpremiär av sin nya föreställning och sen har vi ett nytt koncept som heter feeling där vi bjuder in en artist till restaurangscenen att vara kvällens centrum och ha ett särskilt tema.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.