De två män som misstänks för storbranden i Ängelholm har genomgått rättpsykiatriska undersökningar som visar att de tros vara Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkta för storbranden i Ängelholm tros vara allvarligt psykiskt störda

Uppdaterad
Publicerad

Det har nu gått drygt en månad sedan den förödande branden i Ängelholm. Efter branden greps en 20-årig man och senare även en man i 18-årsåldern. Nu bedöms att båda tros lida av psykiska störningar.

Det var natten till den 16 mars som en kraftig brand utbröt på södra sjukhusområdet i Ängelholm. Fem sammanbyggda byggnader, med bland annat förskolor och vårdboende för äldre totalförstördes.

– Den har startat inomhus, mer än så kan vi inte säga, sa Glenn Borgkvist Räddningstjänsten Skåne Nordväst till SVT då.

Storbranden i Ängelholm

Under natten greps en man i 20-årsåldern misstänkt för dådet och senare häktades han och ytterligare en man, båda misstänkta för grov mordbrand.

Båda var boende på det behandlingshem där eldsvådan startade.

Psykisk störning

Nu har den 20-årige mannen genomgått en rättpsykiatrisk undersökning. Där kunde det konstaterats att han lider av en allvarlig psykisk störning och gjorde det vid gärningstillfället.

Han har också erkänt dådet.

Den två år yngre misstänkta medbrottslingen har genomgått en liten sinnesundersökning, en så kallad paragraf sju, där det kunde konstaterats att även han misstänks lida av allvarlig psykisk störning.

De två männen är straffade sedan tidigare, bland annat för penningtvättsbrott och misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbranden i Ängelholm

Mer i ämnet