Se hur dovhjorten blivit välkomnad av korna i hagen. Foto: Frank Norling

Dovhjortens nya flock: Se hjortbesöket i kohagen

Uppdaterad
Publicerad

Korna vid Örby ängar, söder om Helsingborg, har fått tillskott i sin hage. En dovhjort har gjort sig hemmastadd i flocken och det verkar inte störa korna det minsta.

Sedan en och en halv månad tillbaka har dovhjorten setts nästan dagligen bland korna som betar på Örby ängar.

– Den har tytt sig till korna och den verkar trivas. Det är inte helt ovanligt att det händer. Jag vet att mina föräldrar var med om samma sak för tio år sedan. Jag tror att den tar sig in och ut genom att hoppa över staketet. För när korna byter hage följer dovhjorten efter, säger Martin Dahl, som äger korna i hagen.

”Naturen spelar oss ett spratt”

Personal och elever på närliggande Sundsgårdens folkhögskola har noterat dovhjorten, och de ser det som ett välkommet tillskott.

– Mångfald är vi ju för på Sundsgården och då är det väl kul att naturen kan spela oss ett litet spratt, säger Anneli Appelskog, rektor på Sundsgårdens folkhögskola.

I videon ovan ser du hur dovhjorten har blivit accepterad som en bland korna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.