Fyrverkeribeskjutningen fortsatte natten till måndagen i Helsingborg, denna gång i området Dalhelm. I helgen beslutade polisen att sätta in drönare för att skapa lugn, i områdena Fredriksdal (bilden), Dalhem och Drottninghög. Foto: Henrik Holmberg /TT/Johan Nilsson/TT

Fyrverkeribeskjutningen fortsatte i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Oroligheterna fortsatte natten till måndag i området Dalhem i Helsingborg. Ett stort antal ungdomar störde omgivingen genom att skjuta raketer. 

Ungdomarna ska, enligt polisen, ha skjutit mot förbipasserade, och flera polisplatruller skickades till området. 

– Det finns inga rapporter om att någon blivit skadad. Däremot finns det personer som upplevt att man skjutit mot förbipasserande och bilar, säger Katarina Rusin, polisens presstalespberson.

En person ska ha fått en fyrverkeripjäs placerad i sin bil, och det har uppstått mindre materiella skador.

Inom Operation Rimfrost

Stökigheterna med nyårsraketer startade redan på fredagskvällen. Det ledde till att polisen i helgen beslutade sätta in drönare med kameror för att skapa lugn.

Beslutet togs inom ramen för Operation Rimfrost, detta sedan både privatpersoner och poliser beskjutits. Övervakningen gäller förutom Dalhem områdena Fredriksdal och Drottninghög. 

Operation Rimfrost är en pågående polisoperation som inleddes i november 2019. Den riktar sig mot gängvåld och kommer att pågå i sex månader. Operationen kom till med anledning av en särskild nationell händelse, där en 15-årig pojke mördade vid Möllevångstorget i Malmö.

Källa: Polisen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.