Foto: TT

Rån och människorov i Ängelholm

Uppdaterad
Publicerad

När det saknades pengar på kontot, tvingades rånoffret under pistolhot att åka hem och föra över pengar till kontot. Sedan åkte de tillbaka till bankomaten och tog ut pengar.

Händelsen utspelade sig i centrala Ängelholm efter klockan 01.00 natten till onsdagen. Gärningsmannen tvingade genom pistolhot en man att ta ut pengar i en bankomat.

– När uttaget inte gick igenom tvingade gärningsmannen offret att tillsammans med honom åka till mannens bostad i bil där han skulle överföra pengar till kontot, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.

Får med sig pengar

Därefter åker de tillbaka till bankomaten. Där tvingas rånoffret att ta ut de överförda pengarna i bankomaten, och gärningsmannen försvinner sedan i sin bil.

– Gärningsmannen har fått med sig en spelkonsol, kontokort och en mindre summa pengar, säger Kim Hild.

Människorov

Ingen ska ha skadats fysiskt vid rånet. 

Men på vägen till bankomaten hinner gärningsmannen göra ytterligare ett rånförsök

– På vägen till bankomaten får han någon form av spontanidé och försöker råna ytterligare en man, säger Kim Hild.

Det rånförsöket, som ägde rum vid 3-tiden på natten, misslyckas och offret försvann från platsen. Polisen letar nu efter honom för att kunna få ytterligare signalement på gärningsmannen.

En anmälan om människorov och rån är upprättad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.