Man till sjukhus efter rånförsök vid järnvägsstation

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern skakades när han utsattes för ett rånförsök på onsdagskvällen. Tre maskerade män ska ha velat ha mannens jacka och angripit honom med knivliknande föremål.

Vid halv nio-tiden på onsdagskvällen fick polisen ett larm om ett misstänkt rånförsök vid Häljarp järnvägsstation.

– Vi har en uppringare som berättar att det finns en skadad person på en parkeringsplats i närheten av Häljarp järnvägsstation, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Förd till sjukhus

Mannen fördes till sjukhus med ambulans. Polisen är förtegen om hur pass skadad mannen. Däremot ska han ha varit kontaktbar när polisen kom till platsen.

– Två av de tre gärningsmännen ska ha haft knivliknande föremål som de har skadat mannen med, säger Evelina Olsson.

Polisen har spärrat av brottsplatsen för att kunna genomföra en teknisk undersökning. De tre gärningsmännen ska ha lämnat platsen i en bil och var sent på onsdagskvällen fortfarande på fri fot. Männen var maskerade.

Misstänkt mordförsök

Polisen har upprättat en anmälan om försök till mord. Om mannen ska ha livshotande skador har polisen ingen information om.

–  Det har att göra med mannens skador och omständigheterna att göra, mer än så kan jag inte säga för tillfället, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.