Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Birgitta Kronvall testade på bordtennis igen efter flera års uppehåll. Foto: Klara Åkesson/SVT

Rekordlånga köer till Seniorskolan i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Det är många 60-plussare som vill börja på Seniorskolan i Helsingborg. Just nu väntar 150 personer på att få börja nästa termin. Men nu lovar kommunen att kön ska betas av.

Det är bordtennis på schemat under tisdagsförmiddagen när SVT besöker Idrottens hus. Ett gäng pensionärer har samlats för att delta i Seniorskolans aktivitet. Men många har väntat länge.

– Jag och min man har väntat i ett år. Det är synd att det tar så lång tid men det är jätteroligt nu när vi är här, säger Birgitta Kronvall.

Att det är så många som vill börja på Seniorskolan tycker ledaren Gisela Tullgren är roligt, men alla får inte plats.

Ryktet har spridit sig bland pensionärerna

– Det är på grund av pandemin som vi har så långa köer. Då fick vi ställa in verksamheten så köerna växte, säger Gisela Tullgren.

Gisela Tullgren menar även att det är mun till mun-metoden som gjort att ryktet om verksamheten har spridit sig och att så många söker sig till den.

Kommunens fritidschef Daniel Nilsson försäkrar att kön ska hanteras och att ambitionerna är att Seniorskolan ska fortsätta.

– Vi vill absolut ha kvar den och fortsätta utveckla verksamheten. Vi kommer att diskutera inom kommunen hur kön ska betas av, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.