Inga Nilsson och Kerstin Carlsson på äldreboendet Österbo i Perstorp Foto: Maria Mårtensson Almén

Viral melloglädje på äldreboende i Perstorp: ”En kul grej”

Publicerad

På Österbo äldreboende i Perstorp har Inga Nilsson och Kerstin Carlsson blivit lite av lokalkändisar. Det började som en kul grej men slutade med massor av positiva reaktioner.

Det var undersköterskan Maria Mårtensson Almén som fick idén efter att hon hörde låten ”Rena rama ding dong” på Melodifestivalen. Hon och hennes kollegor ville göra något kul tillsammans med de boende.

– Det började med att jag fick idén att vi skulle göra något roligt med Jerusalemsången som alla har delat men sen när Eva Rydberg och Ewa Roos var med i tv:n så kände man att detta är en låt som kommer gå hem hos alla, säger Maria Mårtensson Almén undersköterska på Österbo.

Positiva reaktioner

Reaktionerna strömmade in till boendet efter att Eva Rydberg och hennes son Kalle Rydberg delade klippet på deras sociala medier.

– Det var jätteroligt att klippet blev viralt, vi hade inte alls väntat oss detta. Vi gjorde ju detta som en kul grej och det har varit jätteroligt att läsa alla kommentarer, säger Maria Mårtensson Almén.

– Det har varit särskilt kul för de anhöriga i dessa tider när de inte kan komma hit och hälsa på på samma vis så. Nu kan de följa med sina anhörigas vardag, det är mycket positiva reaktioner från alla anhöriga, säger Maria Mårtensson Almén.

Hoppas på finbesök

Nu vill både de boende och personalen att Eva Rydberg som bor i trakterna ska komma på ett besök på boendet. Givetvis kommer de alla att titta på Melodifestivalen nu på lördag.

– Vi hoppas att dem tittar förbi här sen, särskillt Eva Rydberg som bor här i närheten, säger Maria Mårtensson Almén.

Se videon när Inga och Kerstin dansar med personalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.