På motorvägen strax söder om Helsingborg slog en resenär sönder två rutor på en buss – mannen är misstänkt för skadegörelse. Foto: Privat

Bussresenär gick bärsärkagång – krossade rutor: ”Alla var jätterädda”

Uppdaterad
Publicerad

En man gick bärsärkagång på en buss mellan Köpenhamn och Oslo natten till i dag. På motorvägen strax söder om Helsingborg krossade han två fönsterrutor och många av resenärerna skärrades.

Det var strax efter halv fyra på onsdagsmorgonen som polisen larmades om mannens våldsamma beteende.

Det började med att mannen krossade rutan på ena sidan av bussen. Ett vittne som SVT varit i kontakt med berättar om händelsen.

– Alla försökte sova, det var nedsläckt i bussen – när vi sover hör vi en smäll, det lät som en bomb, säger vittnet.

– Ingen förstår riktigt vad som hänt – men eftersom bussen kör på motorvägen så börjar glassplitter flyga i bussen, jag satt tre rader bakom den krossade rutan och får splitter på mig, fortsätter vittnet.

Slog sönder ännu en ruta – brottades ner

Mannen ska sedan ha krossat ännu en ruta – innan han brottades ner av en annan resenär.

– En person brottade ner och höll fast honom. Alla var ju jätterädda, vi trodde att han skulle börja gå på människor.

– Vi ligger i hög hastighet på motorvägen, med två krossade fönster och det är halvslagsmål. Det är klart man får panik, säger vittnet.

Enligt vittnet ska chauffören sedan ha kastat av mannen vid Knutpunkten i Helsingborg innan två polispatruller anlände.

– Vi gjorde en brottsplatsundersökning och sedan fördes den misstänkte mannen till sjukhus, säger Filip Annas på polisens ledningscentral.

Mannen, som är i 30-årsåldern, är misstänkt för skadegörelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.