Foto: SVT/Montage

Rod Stewart-imitatören blev bokad – av världsartisten själv

Uppdaterad
Publicerad

Micheal ”Rud Stewart” Dean från Ängelholm fick nyligen en förfrågan om att göra en födelsedagshälsning till rockstjärnans son – av Rod Stewart själv. Detta har nu uppmärksammats i medier världen över.

Efter SVT Nyheter Helsingborgs reportage förra året har Micheal Deans karriär som Rod Stewart-imitatör satt fart på nytt. Bland annat brukar han göra personliga videohälsningar för en viss ersättning.

Nyligen fick han en förfrågan om en födelsedagshälsning – av ingen mindre än världsartisten själv och hans fru Penny Lancaster. För cirka 300 kronor ville de att han skulle göra en hälsning till deras son Liam och sjunga en Rod Stewart-låt.

I klippet ovan kan du höra Micheal Dean, eller Rud Stewart som han kallar sig som artist, berätta mer om bokningen.

Uppmärksammas internationellt

Efter två dagar hade storyn spridit sig och sedan dess har detta uppmärksammats i medier runt om i världen i bland annat Japan, Australien, Nya Zeeland, Indien och Storbrittanien.

– Jag är tacksam över det och tycker det är svinroligt faktiskt, säger Michael Dean.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.