Foto: Mats Åstran/TT

Rögles Ben Youds straffade Färjestad

Uppdaterad
Publicerad

Inget att spela för? Det gäller inte i Rögle när spelarna kliver in i Lindab Arena.

-Vi spelade bra hockey i kväll. Kul match för fansen, säger tränaren Cam Abbott efter 3–2 och två poäng mot Färjestad.

Rögle hade inte direkt något att lira för tabellmässigt, på tryggt avstånd från det undre strecket som klubben varit ett tag och utan möjlighet att nå över det streck som ger spel i åttondelsfinal.

Men det finns ju något som heter yrkesstolthet och folk i Ängelholm går inte till Lindab Arena för att se ett lag gå på halv maskin.

Rögle jobbade på bra, ledde med 2–1 (Janne Jalasvaara och Ted Brithén), men Niklas Fogström kvitterade i början av slutperioden. Gruff, heta känslor och utvisningar dominerade i slutet. Matchen gick till förlängning, men där hände inget i målväg och straffar väntade.

Där avgjorde Ben Youds elegant i nionde straffomgången.

Färjestad ligger kvar som seriefyra och tar emot HV71 hemma i sista omgången.

-Från två poänglösa matcher till en poäng. Det kunde ha varit två om vi haft lite bättre skärpa i straffarna. Jag vill se mer fart och tryck mot HV, säger Färjestads Johan Penneborn till C More.

För Rögle, som kommer att sluta elva, väntar säsongens sista match, hemma mot Luleå.

-Vi ska gå för tre poäng. Det är lite svårt att det är slut på säsongen för vår del. Det ska bli kul men också lite ledsamt, säger Abbott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.