En Röglesupporter döms för olaga hot mot en domare efter ett ovanligt domarbeslut i samband med en match mellan Rögle och HV71. Bilden visar dock en annan match. Foto: Mikael Fritzon/TT

Röglesupporter döms för facebookhot mot domare

Uppdaterad
Publicerad

Supportern var arg efter att Rögle förlorat en match mot HV71 och skrev en facebookkommentar om att det ”kommer ett skott i pannan på den jäveln” riktat till matchens domare. Nu döms supportern till dagsböter för olaga hot.

Huvuddomaren hade under matchen mellan HV71 och Rögle den 4 februari i år fattat ett ovanligt beslut: han tog bort en redan utdömd utvisning mot en HV71-spelare efter att den Röglespelare som domaren trott blivit fälld kom fram och berättade att han i själva verket trillat av sig själv.

Beslutet ska ha blivit mycket omdiskuterat efter matchen och domaren spekulerade själv i rätten om att det kan ha varit det som föranledde hotet. Han fick kännedom om hotet efter att det uppmärksammats av Svenska ishockeyförbundet.

Kommentaren till ett inlägg på facebook skrevs av en Röglesupporter i 30-årsåldern, bosatt utanför Helsingborg. Han förklarade själv i rätten att han var arg efter förlusten och att det på repriserna såg ut som att Röglespelaren blev fälld.

Nu döms supportern vid Helsingborgs tingsrätt till dagsböter på totalt 6000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.