Rymningsförsök från migrationsverkets förvar

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer försökte rymma från Migrationsverkets förvar i Åstorp natten till söndag, men misslyckades när de blev stoppade av polis och förvarets personal.

– Ingen skadades, tre personer greps och är förda till häktet i Malmö, säger Åsa Emanuelsson på polisens ledningscentral.

Rymningsförsöket skedde vid halvfyra- tiden natten till söndag. Det är oklart hur de intagna personerna har gått tillväga men en anmälan om främjande av flykt har upprättats, vilket innebär att någon ska ha hjälpt personerna att fly.

Försöket misslyckades när polis tillsammans med personal från förvaret stoppade personerna. Tre av de gripna fördes vidare till häktet i Malmö på grund av platsbrist i Helsingborg.

Tre anmälningar om misshandel mot Migrationsverkets personal har upprättats av polisen.

– När de har försökt fly så har de bråkat med personalen på något sätt. Det är oklart vad som hänt med de övriga två personerna, säger Åsa Emanuelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.