Foto: Privat

Så lurade hon sin MFF-älskande granne

Uppdaterad
Publicerad

MFF-supportern var helt ovetandes om att grannen i Helsingborg gödslat ut ett ”hjärta HIF” i hans trädgård. Efter de senaste dagarnas värme var resultatet ett faktum.

– Han snackar ofta om Malmö och MFF med oss grannar här i kvarteret, så efter alla deras framgångar och med tanke på att HIF har det lite tufft nu så tyckte jag det var läge att skämta till det lite, säger Louise.

Så hon skred till verket. För några veckor sedan gick hon över till grannens trädgård och gödslade ut ett hjärta och stora HIF-bokstäver i hans gräsmatta. Men för att verkligen vara säker på att gräset skulle växa ordentligt har hon under flera dagar smugit över då grannen varit på jobbet och vattnat med vattenspridaren.

– Det hände liksom ingenting de första veckorna när det varit så kallt men när värmen kom tillbaka såg han det i söndags, skrattar Louise när vi pratar med henne i telefon.

”Visste inte om han skulle bli arg”

Familjerna har varit grannar i cirka tre år och brukar umgås men Louise visste inte alls hur det här skämtet skulle falla ut.

– Jag frågade så klart hans sambo om jag fick lov och om hon trodde att han skulle bli arg. Han är alltså ett riktigt inbitet MFF-fan. Jag fick tillåtelse, men visst var det lite nervöst hur han skulle ta det, säger Louise.

Problem att få bort det

När grannen väl upptäckte vad som stod på hans bakgård efterlyste han den skyldige bland kompisar i sociala medier, men misstankarna riktades aldrig mot Louise. Men när han började ställa frågor till deras gemensamma andra grannar kände hon att det var dags att ge sig tillkänna.

– Lite fick han svettas innan han fattat att det var jag, vi garvar åt det nu, säger hon.

Skämtet har spridits i sociala medier efter att folk delat bilden vidare.

Nu återstår bara för MFF:aren att bestämma sig. Antingen leva med HIF i gräsmattan eller gödsla hela trädgården.

– Men då blir ju konsekvensen att han får klippa gräset rätt ofta i sommar, säger Louise och konstaterar att någon form av hämnd är att vänta.

Grannen vill inte medverka i artikeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.