Rögle bortabesegrade till sist favoritmotståndaren Örebro med 4-1.

Och det formtoppade Ängelholmslaget har nu tagit poäng i sex raka matcher i SHL.

– Det är stabilt och samspelt, sade Röglecentern Ted Brithén.

Örebro är ett riktigt drömmotstånd för Rögle som vunnit de åtta senaste mötena lagen emellan.

Rögle fortsätter också att visa fin form och har nu alltså tagit poäng i sex raka SHL-matcher. Skåningarna åkte dock på en tung förlust efter straffar i senaste hemmamatchen mot Färjestad i en match som försenades kraftigt på grund av flygstrul för värmlänningarna.

Hemmalaget tog initiativet och dominerade i den första perioden i det viktiga streckmötet med Rögle. Men efter 13 minuter inledde Rögle målskyttet när backen Kodie Curran satte en straff kyligt med en backhand mellan benen på Örebromålvakten Stefan Steen.

Matchstraff till Weinstock

I andra perioden hettade det till ordentligt på isen och efter drygt halva matchen åkte Örebros Marcus Weinstock på matchstraff. Center Ted Brithén, som toppar Rögles interna poängliga, åkte ihop med Örebrospelarna Tom Wandell och Marcus Weinstock där den senare höjde axeln mot Brithén. Domarna Wolmer Edqvist och Mikael Sjöqvist bedömde detta som en huvudtackling och visade ut Weinstock för resten av matchen.

Två minuter in i det numerära överläget utökade Rögle ledningen till 2-0 när Taylor Matson satte pucken på nytt mellan benen på Stefan Steen. Men fem minuter senare reducerade Örebros Tylor Spink i boxplay med ett rappt skott som hittade in bakom Ville Kolppanen som fick chansen mellan stolparna.

Höll undan

– Vi måste steppa upp lite, men framförallt göra allt så enkelt som möjligt för Örebro kommer komma ut hårt nu, sade Rögleforwarden Lucas Elvenes till C More efter andra perioden.

Men Rögle lyckades hålla undan i tredje perioden och Linus Sandin och Kodie Curran satte båda 3-1 och 4-1 i tom kasse när Örebro tagit ut målvakten på slutet