Foto: Johan Nilsson/TT

Skadad flicka bollades mellan sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En 10-årig flicka som hade brutit armen nekades operation på Helsingborgslasarett på grund av platsbrist. Istället skickades hon till Centralsjukhuset i Kristianstad, som inte heller kunde ta emot flickan, utan skickade tillbaka henne till Helsingborgslasarett.

Nu får sjukhusen kritik av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) för att de brustit i att ge patienten god vård.

En tioårig flicka som bröt underarmen i oktober förra året kunde inte opereras på Helsingborgs lasarett på grund av platsbrist. Hon kördes därför till centralsjukhuset i Kristianstad morgonen därpå. Men i Kristianstad fanns patienter som prioriterades högre och flickan fick köras tillbaka till Helsingborg.

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) kritiserar akutmottagningen Helsingborgslasarett och verksamhetsområde (VO) ortopedi vid Centralsjukhuset i Kristianstad (CSK) för att sjukhusen inte hade den personal och de lokaler som krävdes för att ge god vård till flickan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.