Skickade sex-sms till partikollegor – nu döms han

Uppdaterad
Publicerad

En tidigare socialdemokratisk lokalpolitiker i Helsingborg skickade sex-sms till två kvinnliga partikollegor – och skrev under smsen med en annan partikollegas namn. Nu döms han till till dagsböter.

Smsen med sexuellt innehåll som två kvinnliga S-politiker fick ta emot under hösten 2017, var skickade från en kontantkortsmobil.

I samband med en husrannsakan hittade polisen den aktuella telefonen med tillhörande SIM-kort hemma hos den nu dömde mannen, som kandiderade till kommunfullmäktige i Helsingborg för Socialdemokraterna i valet 2018.

Själv påstod han sig ha köpt telefonen för att partiet skulle ha den som trygghetstelefon och att den därför skulle kunna användas av fler personer – men detta kände inte hans partikollegor igen.

Skrev under med annans namn

Smsen som skickats var dessutom underskrivna med namnet på en annan manlig partikollega som också kandiderade till fullmäktige och som tog mycket illa vid sig när han fick veta att hans namn använts i sådana sammanhang.

Nu döms den tidigare politikern till dagsböter för sexuellt ofredande och olovlig identitetsanvändning. Mannen är fortfarande medlem i partiet men har inga politiska uppdrag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.