Foto: Firas Razak

Skogspromenad som ska vidga sinnena

Uppdaterad
Publicerad

Utrustade med ögonbindel och öronproppar provade barn och vuxna på hur det kan vara att leva som dövblind, under en vandring i Strandbadsskogen utanför Höganäs idag.

Torbjörn Svensson, som själv varken ser eller hör, ordnade vandringen. Han föddes med en hörselskada och hade även sedan unga dagar en synskada som långsamt påverkade hans syn.

När han var 28 år fick han diagnosen dövblind. Idag kommunicerar han med hjälp av en dövblindtolk som använder sig av olika signaler och tecken på handen och kroppen.

Med söndagens vandring i Strandbadsskogen utanför Höganäs vill han visa för människor att det fortfarande finns ett liv att leva som dövblind.

– Jag vill skapa en förståelse för vilket viktigt redskap känseln är, säger han. Ett sinne som kan användas till jättemycket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.