Klotter inne på toaletten fick skolan att stänga. Foto: SVT

Skola i Bjuv stängd efter hot om skolskjutning

Publicerad

Varagårdsskolan i Bjuv stängdes under onsdagsförmiddagen efter att man på morgonen upptäckt ett hotfullt meddelande klottrat på en toalett. Det ska ha varit hot om skolskjutning.
– Det är ett allmänt hot mot skolan, inte riktat mot en viss person, säger Karolin Molén som är verksamhetschef.

Eleverna på grundskolan Varagårdsskolan var redan på plats för att påbörja sin skoldag när det hotfulla meddelandet upptäcktes.

– Det var allmänt hållet och budskapet var skolskjutning, säger Bo Blixt, kommunpolis i Bjuv.

Polisen kallades till platsen för att dokumentera klottret och efter besöket upprättades en anmälan om olaga hot mot grupp. Men enligt polisen föreligger inget akut hot. Trots det valde skolan att stänga och skicka hem eleverna.

– Det är inte på vår inrådan, säger Calle Persson, presstalesperson på polisens ledningscentral.

– Vi gör detta som en säkerhetsåtgärd för elevernas säkerhet och för att ge möjlighet till polisen att arbeta med händelsen, säger Karolin Molén.

Närliggande förskolor har också stängts

Skolan har stängt för dagen och enligt verksamhetschefen har man varit i kontakt med alla vårdnadshavare till skolans elever för att försäkra sig om att eleverna kommer hem på ett säkert sätt. Även de närliggande förskoleverksamheterna ska ha stängts, men dessa barn har inte skickats hem.

– Där har vi andra säkerhetsåtgärder som inte varit möjliga att ta till på övriga skolan, säger Karolin Molén, men vill inte gå in på exakt hur dessa åtgärder ser ut.

Skolan kommer att ha öppet som vanligt igen på torsdagen, meddelade kommunen på onsdagseftermiddagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer