Det var under barnens städdag som en skarpa granaten hittades. Det är dock inte granaten på bilden som hittades i Helsingborg. Foto: Arkivbild / TT

Skolbarn hittade skarp handgranat i Helsingborg

Publicerad

När barnen i årskurs två på Husensjöskolan i Helsingborg var ute och plockade skräp hittade ett av barnen en skarp handgranat.
– Det är hemskt och jag har aldrig varit med om något liknande, säger Madeléne Clementz, skolans rektor.

Under torsdagen hade elever på Husensjöskolan i Helsingborg en så kallad städdag. Barnen fick i uppdrag att plocka skräp i parken och naturområdet Jordbodalen.

Ett av barnen hittade då en skarp handgranat, vilket Helsingborgs Dagblad var först att rapportera om.

Inget barn rörde granaten

Enligt skolans rektor ska inte något av barnen ha rört vid granaten, utan i stället sagt till en lärare. Efter att de vuxna misstänkt att det var en handgranat larmade personalen polisen.
– Jag tycker det är hemskt, jag har aldrig varit med om något liknande, säger Madeléne Clementz, rektor.

Personalen agerade rätt

Madeléne Clementz berömmer både eleverna och personalen som gjorde helt rätt.
– Jag är jätteglad att barnen agerade så bra som de gjorde och sa till en vuxen direkt och att pedagogerna handlade precis som de skulle. De har pratat med barnen idag och sagt att det var något farligt som de hittade och att det var jätteduktiga som inte rörde den.

Polisen bekräftar händelsen och att det nationella bombskydd skickades till platsen som kunde bekräfta att det var en skarp handgranat som dumpats i naturområdet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer