• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Pålgård och Bispgården i Ragunda kommun, i Jämtlands län. Det brinner kraftigt i skog och mark i Pålgård och Bispgården. Räddningsledaren uppmanar alla som påverkas av branden att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

  • Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Ängra och Ljusdals kommun, i Gävleborgs län. Det brinner kraftigt i skog och mark. Branden är på väg mot bebyggt område. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i berört området att utrymma. Läs mer

Foto: TT

Skoldatorer för 350.000 kronor stals

Gärningsmännen bröt upp en dörr till ett låst utrymme där datorerna förvarades inne på en Yrkeshögskolan på Rönnowsgatan i Helsingborg.

– Vi har säkrat en övervakningsfilm där det går att se hur två maskerade män bryter upp dörren till datorrummet, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson som är presstalesperson hos polisen.

Totalt kom gärningsmännen över 46 datorer till ett uppskattat värde som polisen uppskattar till 350.000 kronor. Stölden ägde rum i måndags vid 18-tiden. Polisen har fortfarande ingen misstänkt.

Inte första gången

Det är andra gången på en månad som nyöppnade Yrkeshögskolan drabbas av inbrott och stöld. Vid första tillfället stals fyra datorer.

– Vi har nu beställt säkerhetsskåp för våra datorer samt ökat skalskyddet som kopplas på redan klockan 17.30, tyvärr innebär det ju att eleverna inte kommer kunna vara kvar och studera på skolan efter den tiden. Jag tycker det här är mycket tråkigt, rent moraliskt är det förfärligt att det ska behöva hända, säger Fredrik Rörstadius som är verksamhetschef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer