Skott mot bostad i Bårslöv – en person skadad

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades på torsdagsförmiddagen till Bårslöv sedan en person hört en smäll. En person fick lindriga skador. På platsen upptäckte patrullen att en ytterdörr blivit beskjuten.

Larmet kom vid 9.30-tiden på torsdagen. Även ambulans skickades till adressen.

En person hade fått en mindre sårskada i benet i samband med händelsen. Enligt polisen rör det sig troligtvis om splitter från dörren. Personen fördes med ambulans till sjukhus för kontroll.

Polisen rubricerar inledningsvis händelsen som försök till mord alternativt dråp.

Flera personer ska ha befunnit sig inne i bostaden när den besköts.

– Vi har tekniker på plats som undersöker och säkrar eventuella bevis, säger polisens presstalesperson Kim Hild till SVT Nyheter Helsingborg.

Knackar dörr

Teknikerna har gjort fynd på platsen som tyder på att en skarp skottlossning har inträffat. Ingen misstänkt gärningsperson är ännu gripen.

Platsen kring bostaden spärrades först av men avspärrningen hävdes strax före lunchtid på torsdagen.

– Vi vet ännu inte vad som skulle kunna ligga till grund för skottlossningen och vet inte heller om det finns några hot inblandade, säger Kim Hild.

Patrullerna knackar även dörr i området för att försöka få fram mer information.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.