En man allvarligt skadad efter att ha blivit skjuten Foto: Mikael Nilsson

En skadad i skottlossning i centrala Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 20.22 på tisdagen larmades polisen till en skottlossning vid en uteservering på Söder i Helsingborg. En man fördes till sjukhus med livshotande skador. Totalt är tio personer målsägande i utredningen.

Flera personer ringde in till polisen om att de hört skott avlossas på Gustav Adolfs torg i Helsingborg. Enligt polisen hade en man i 25-årsåldern blivit skjuten och förts till sjukhus i en privat bil.

Region Skåne skriver på sin hemsida att mannen har livshotande skador.

Skottlossningen ägde rum i anslutning till en välbesökt uteservering. Polisen har totalt tio personer som räknas som målsäganden eftersom de befann sig på platsen.

– Den eller de som sköt är alltså misstänkta för tio mordförsök, säger polisområdeschef Sven Holgersson.

Under onsdagens presskonferens berättade polisområdeschefen Sven Holgersson att de utreder tio mordförsök efter skottlossningen mot uteserveringen. Foto: Marcus Hjortsman

Brottsplatsen spärrades av och polisen och hundar har under natten arbetat med den tekniska undersökningen på platsen och hört vittnen.

Skottlossningen skedde i anslutning till en uteservering, enligt polisens presstalesperson Anna Göransson.

– Det finns i nuläget ingen gripen och ingen misstänkt, säger hon.

Foto: Mikael Nilsson

Polisen spärrade av Södergatan vilket påverkade framkomligheten för trafiken.

En förundersökning är inledd gällande försök till mord.

Tidigare under kvällen sköts en man ihjäl i Malmö. Det finns inga uppgifter om att det ska finnas något samband mellan de båda händelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.