Flera patruller fanns på plats på Södergatan efter skottlossningen. Foto: Mikael Nilsson

Skottlossning i Helsingborg – man förd till sjukhus med polisbil

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 19 på onsdagskvällen fick polisen larm om en skottlossning på Södergatan i Helsingborg. När patrullen kom dit hittade de en skottskadad man och körde honom till sjukhuset.

– Målet har varit att få dit honom så snabbt som möjligt, exakta anledningen känner jag inte till just nu. Men han är allvarligt skadad, säger Calle Persson, pressinformatör hos polisen.

Flera vittnesuppgifter

Den skottskadade mannen är i 25-årsåldern och flera patruller fanns på plats efter skottlossningen. Området spärrades av och polisens tekniker fanns på plats. Förhör har också hållits med vittnen.

– Vi har fått in flera intressanta vittnesuppgifter, men det spretar sig lite inledningsvis. Förhoppningsvis klarnar det upp så småningom så att vi får reda på vad det är som har hänt, säger Calle Persson.

Var har han blivit skjuten?

– Jag har inga sådana detaljer.

Ingen misstänkt

Ett kortare förhör har hållits med den skjutne mannen på sjukhuset.

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök  och i nuläget är ingen person gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.