Polisen utreder en skjutning som inträffade på måndagskvällen i Landskrona. Foto: Mikael Nilsson/SVT

Man i 25-årsåldern skjuten i Landskrona – förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades om en skjutning i centrala Landskrona under måndagskvällen. En man i 25-årsåldern fick föras till sjukhus med skottskador.

– Han är träffad i benet, säger Christian Alsterfjord, yttre befäl vid polisen i nordvästra Skåne.

Flera samtal om att det hörts höga smällar i området kring Östergatan i centrala Landskrona inkom till SOS Alarm strax innan 20-tiden.

En stund senare påträffas en man med skottskador utomhus.

– Det har varit en skottlossning på platsen och en person har förts med ambulans till sjukhus, säger Malin Pettersson på SOS Alarm.

Enligt polisen är mannens skador allvarliga men inte livshotande.

– Det ska inte vara någon fara för hans liv, säger Christian Alsterfjord vid polisen.

– Vi ska försöka förhöra mannen så fort det går.

Pågående ärende

I övrigt är polisen är förtegen med detaljer och hänvisar till förundersökningssekretess.

– Ärendet pågår just nu, jag kan inte kommentera några detaljer i nuläget. Polis har spärrat av Östergatan och Bredgatan för att undersöka exakt hur allting gått till, säger Peter Kjällkvist, presstalesperson hos polisen.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter misstänker polisen att det var en förbipasserande som träffades oavsiktligt. I nuläget är detta inget som polisen kan bekräfta.

En man i 25-årsåldern skadades vid en skottlossning i Landskrona på måndagskvällen. Polisen spärrade av ett område vid den misstänkta brottsplatsen. Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.