Skottlossning mot flera lägenheter i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till onsdagen larmades polisen om skottlossning på Närlundavägen i Helsingborg. Ingen person kom till skada vid händelsen, men flera lägenheter har träffats av skotten.

Larmet kom skottlossningen kom vid halvfemtiden. När polisen kom till platsen märkte de att flera lägenheter blivit beskjutna.

– Det är en eller flera gärningsmän som har avlossat ett stort antal skott mot en fastighet. Det var två lägenheter som träffades och såvitt vi vet så befann det sig personer i lägenheterna. Men ingen person skadades, säger Karim Ottosson, polischef i Helsingborg.

SVT har pratat med boende i huset – en av dem är Indiana. Hon tycker det är obehagligt när kriminaliteten kommer nära.

– När det sker runt ens egen bostad så är det för mycket, säger hon.

Hör Indiana berätta mer i videon ovanför.

Ingen person skadad

När SVT var på plats under förmiddagen så genomfördes teknisk undersökning av gräsmattan nedanför lägenheterna.

Boende på Närlunda larmade tidigt på onsdagsmorgonen efter att de hört flera skott avlossas i området. Foto: SVT/Gustaf Wallinder

Det pågick även dörrknackning i flerfamiljshuset.

Nu utreder polisen händelsen och har spärrat av brottsplatsen. En förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott har inletts.

Andra skjutningen på kort tid

Det är andra morgonen i följd som det är skottlossning i Helsingborg. Under tisdagsmorgonen sköts en man ihjäl på Norra Stenbocksgatan.

Polisen ser inget samband i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.