Det var på Umeågatan i Helsingborg som den 90-årige blev påkörd. Foto: SVT

Man i 90-årsåldern död efter smitningsolycka i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 90-årsåldern har omkommit efter att ha blivit påkörd i Helsingborg. Enligt polisen smet föraren till fots från olycksplatsen.

– Föraren har kommit i hög fart och kört på den här personen, säger Henrik Hagström, vakthavande befäl på polisens regionledningscentral Syd.

Vid 17.45-tiden på torsdagskvällen inträffade en allvarlig trafikolycka på Umeågatan i Helsingborg. En äldre man kördes på av en personbil.

– Det är en bil som kört på en fotgängare, sedan avviker föraren till fots från platsen, men lämnar kvar bilen, så den har vi, säger Henrik Hagström.

Helsingborg

Stort sökpådrag

Polis och ambulans kallades till olycksplatsen och mannen fördes till sjukhus med livshotande skador. Han dog senare av sina skador.

– Jag kan bekräfta att han är avliden, säger polisens vakthavande befäl Mikael Lindh.

Vill ha tips

Enligt polisen pågår en polisinsats och man söker efter föraren. Bilen har tagits i beslag. Enligt polisen är den anmäld stulen.

– Vi har spårat med hund, men ännu inte hittat honom. Nu fortsätter vi att leta efter föraren både genom traditionellt polisarbete, men vi vill också ha in tips om någon sett någonting kring den här olyckan, säger Henrik Hagström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Helsingborg

Mer i ämnet