Socialdemokraterna: Vi har samma värderingar i många sakfrågor

Uppdaterad
Publicerad

Våra väljare vill ha ett stabilt styre. Och vi fortsätter kämpa för våra ideal. Det säger socialdemokraternas blivande vice ordförande i kommunstyrelsen om den nya koalitionen.

S + M är ett laddat begrepp på riksnivå och i en del kommuner.

Men inte i Båstad.

– Alla jag har pratat med vill ha ett stabilt styre. Det är nödvändigt och bra för Båstad, säger Ingela Stefansson (S), som snart kan titulera sig vice ordförande i kommunstyrelsen.

Men står inte S och M för olika värderingar och ideologier?

– Jo, och vi kommer att fortsätta slåss för våra ideal. Men kommunpolitik handlar mycket iom sakfrågor och praktiska lösningar.

Haft bra samarbete

Ingela Stefansson säger att Socialdemokraterna under åren i opposition haft ett bra samarbete med de borgerliga.

– Vi har samarbetat kring budgeten och hur statliga pengar ska fördelas. Vi har haft samma värderingar när det gäller miljö, tillväxt, öppenhet och näringsliv, till exempel.

Nu väntar en budget som bland annat måste ta tag i skolans ansträngda ekonomi.

– Vi måste våga ta obekväma beslut här. Vi har höga skolkostnader för lokaler därför att vi har flera enheter. Vi tycker att det är bättre att satsa på pedagogerna, men hur det ska se ut är inte klart, säger Ingela Stefansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.