Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anneli Herre fick besök av statsministern på fredagskvällen. Foto: Otto Johansson/SVT

Statsministern knackade på hos Helsingborgsbor

Uppdaterad
Publicerad

Att öppna upp dörren för Magdalena Andersson (S) fick Karin Karlsson, boende på Planteringen i Helsingborg, testa på. Det var nämligen på fredagskvällen som statsministern själv knackade dörr som en del av hennes valkampanj.

Statsministern Magdalena Andersson (S) anlände till Wienertorget i Helsingborg på fredagseftermiddagen för att gå vidare och knacka dörr i stadsdelen Planteringen som polisen pekat ut som ett riskområde.

På plats knackade hon på hos ett tiotal boende och bland annat fick Karin Karlsson det oväntade besöket.

Har du haft någon politiker som knackat på innan?

– Nej aldrig och detta hade jag inte väntat alltså, säger Karin Karlsson som fick frågan om hon hade hemtjänst av statsministern.

SVT:s reporter på plats följde med på rundvandringen och kunde konstatera att få personer på plats valde att lyfta några brännande frågor till statsministern, förutom en enstaka person som valde att inte medverka i inslaget

Se i videon ovan om statsministerns besök i Planteringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.