Enligt polisen var det hetsig stämning vid Pilängsrundeln i landskrona där det brann i bilar och soptunnor. Foto: Mikael Nilsson

Polisinsats efter oroligheter i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

Ett flertal polispatruller larmades till området kring Pilängsrundeln i Landskrona under tisdagskvällen. Flera mindre bränder hade anlagts och det var en upprörd stämning på platsen.

– Sopkärl har dragits ut på gatorna och brinner ut sakta men säkert, säger Mattias Lassén vid räddningstjänsten i Landskrona till SVT Nyheter.

Det fanns under kvällen ingen risk för att bränderna skulle sprida sig till näraliggande byggnader eller terräng.

– Vi har flertalet mindre bränder, bland annat två bilbränder och upprörd stämning, sa Sara Andersson, presstalesperson på Skånepolisen, vid 23-tiden på kvällen.

– Flera patruller är på plats och biträder räddningstjänsten som behöver hjälp för att kunna genomföra sina arbetsuppgifter.

Vid 00.30-tiden uppgav polisen att man hade situationen under kontroll. Vid det laget hade ingen person gripits.

– Det är ett antal individer som ska ha orsakat stämningen. Just nu är det lugnt, sa Jerker Olsson vid Skånepolisen.

Koppling till tidigare händelse

Tidigare under onsdagen blev en person påkörd av en polisbil i samband med en polisinsats i Landskrona. Enligt Jerker Olsson kan det ha funnits en koppling mellan händelsen och kvällens oroligheter.

– Vi har haft en incident tidigare i dag där en person råkade illa ut i samband med ett polisingripande. Kanske kan det ligga till grund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.