Bråket startade vid 13-tiden framför järnvägsstationen ett stenkast från kommunhuset i Åstorp. Foto: Martin Eriksson

Storbråk i Åstorp – två män fördes till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer var inblandade i ett storbråk i centrala Åstorp på lördagseftermiddagen. En man fick föras till sjukhus med ambulans, en annan hade själv tagit sig dit.

Bråket startade vid 13-tiden framför järnvägsstationen, enligt polisen som sände flera patruller till platsen. Två män började bråka, därefter har flera andra anslutit sig till bråket. De inblandade är män i 25-45-årsåldern.

– Det finns vittnen som säger sig ha sett tillhyggen och ett gevärsliknande föremål. Det är dock inget vi kan bekräfta, säger Patric Fors, polisens presstalesperson. 

Det är oklart vad som utlöste bråket men det verkar ha varit bagatellartade orsaker, enligt Patric Fors. 

Ingen gripen för bråket

Enligt tidiga uppgifter så hade flera personer förts till sjukhus. Polisen bekräftade senare att det rörde sig om fyra män som hade kommit till skada, där två av dem fördes till sjukhus. En av männen fördes med ambulans till akuten i Helsingborg och en annan tog sig själv till sjukhuset i Hässleholm. Polisen hade bevakning vid sjukhusentrén för att skapa trygghet och för att höra de inblandade.

– Jag vet inte vilka skador det rör sig om men ingen är kvar på sjukhus, säger Patric Fors.

Ingen har gripits för bråket. Polisen har gjort vissa beslag på plats.

– Vad vill jag inte kommentera, men vi har inte anträffat några skjutvapen.

Hur går ni vidare nu?

– Vi samlar ihop uppgifterna och fortsätter med förhör för att få en klar bild på vad som har hänt, säger Patric Fors.

Händelsen rubriceras i nuläget som grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.