Foto: Jan Emanuelsson/Topnews

Storbrand i Ängelholm – släcktes först under morgonen

Uppdaterad
Publicerad

Det brann i en fastighet på Verkstadsgatan i norra Ängelholm natten mot måndag. Personer i området uppmanades att hålla sig inomhus, stänga fönster och ventiler.

Strax innan halv tolv på söndagskvällen började det brinna i en fastighet på Verkstadsgatan i norra Ängelholm. Det var kraftig rökutveckling och styrkor från både Ängelholm, Klippan, Bjuv, Ljungbyhed och Örkelljunga var på plats för att bekämpa lågorna.

– Själva auktionsdelen har blivit helt utbränd, säger Lars Rundh, inre befäl på Räddningstjänsten Skåne Nordväst, vid 05-tiden på måndagsmorgonen.

Auktionsverk i fastigheten

I fastigheten, som är omkring 600 kvadratmeter stor, ligger ett auktionsverk och en persiennfabrik.

– Det blev en viss spridning inom byggnaden som nådde även persiennfirman, men det var i auktionsdelen som branden startade.

Enligt Räddningstjänsten spred sig branden till byggnadens väggkonstruktion.

Kvar på plats

Räddningsledaren uppmanade personer i området att hålla sig inomhus och stänga fönster och ventiler med anledning av den kraftiga röken. Vid 04.00 upphörde uppmaningen.

– Just nu håller vi på med att släcka glödbränder och försöka avveckla, men vi kommer behöva vara kvar en bra bit in på förmiddagen.

Det är ännu oklart vad som orsakat branden.

– Inledningsvis rubriceras ärendet som försök till mordbrand, en teknisk undersökning kommer med all sannolikhet att ske, säger polisens pressinformatör Åsa Emanuelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.