Fredrik Jönsson (C), kommunalråd i Svalöv, kallade journalister för troll. Foto: SVT

Svalövs kommunalråd kallade journalister för troll

Publicerad

Det var efter kommunstyrelsesammanträdet som kommunalrådet höll sin vanliga presskonferens och då sa att journalisterna var troll och att all kommunikation hädanefter kommer ske via pressmeddelanden.

Det är ett ångerfullt kommunalråd vi når på telefon. Han har bett om ursäkt för att han kallade journalisterna för troll.

– Jag vet inte varför just de orden föll ur min mun, men jag blir känslomässigt berörd när min familj dras in, säger Fredrik Jönsson (C) kommunalråd i Svalöv.

Han har ångrat sig och kommer fortsätta hålla presskonferenser.

– Jag har tänkt om, säger Fredrik Jönsson.

Media har rapporterat om liberalen Torbjörn Ekelunds kritik om hur kommunalrådets sambo fått en tjänst som projektledare i BT Kemi efterbehandling.

– Jag kan ta kritik mot mig och mot min politik men det här var något annat, säger Fredrik Jönsson (C).

Enligt kommunchefen som ansvarat för rekryteringen har den gått korrekt till.

Torbjörn Ekelund bekräftar för SVT att han inte kontaktat kommunchefen innan han uttalade sig i media om rekryteringen.

– Jag har förstått att detta gått till lagligt men tycker fortfarande att det är olämpligt att tjänsten inte utlystes, säger Torbjörn Ekelund (L).

Ingen vet hur Svalöv kommer styras framöver

Den tionde april gick Centern i Svalöv ut med ett pressmeddelande och meddelade att de lämnar samarbetet i den sittande Alliansen.

Trots det vill Centerpartiet gärna fortsätta att styra i kommunen med Fredrik Jönsson som kommunalråd.

Är det fortfarande lämpligt efter hans uttalanden?

– Ja, alla kan göra fel och han har bett om ursäkt, säger Lennart Pettersson som är ordförande för Centerpartiet i Svalöv.

Just nu pågår diskussioner politiskt vilka som ska ta styra i Svalöv. Förhoppningen är att detta ska kunna beslutas om på kommunfullmäktige den 27 maj.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer