Lennart Pettersson

Svalövs politiska styre i upplösning

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdageftermiddagen meddelade Centerpartiet i Svalöv att de drar sig ur allianssamarbetet som styrt kommunen. Vad som egentligen ligger bakom beslutet är oklart.

Lennart Pettersson som är ordförande i Centerpartiet i Svalöv meddelande under onsdagen att styret spricker. En av anledningarna ska enligt honom vara att Liberalerna pratat om samarbete med Sverigedemokraterna.

Vad för typ av samtal har L haft med SD menar du?

– Vet ej. Den bilden vi har fått är att de vill byta styre genom samarbete med SD, säger Lennart Pettersson (C).

Det är ett påstående som Liberalernas ordförande i Svalöv däremot tillbakavisar som rent påhitt.

– Det kan jag säga är tämligen grundlöst. Det faller ju på sin egen orimlighet. Vi kan inte ha ett politiskt samarbete med SD, då hade vi ju haft en riksnyhet, säger Torbjörn Ekelund (L).

Interna konflikter kan ligga bakom

Centerpartiet uppger också att L och M ska ha gjort personliga påhopp på kommunstyrelsens ordförande Fredrik Jönsson (C). Vad det är för påhopp och varför vill inte Centerpartiet kommentera. Liberalerna känner å sin sida inte till några påhopp från egna leden.

– Vi har kritiserat hans politiska agerande som djupt olämpligt i ett par frågor. När allianspartierna träffades i förrgår var vi överens om att prata om detta igen efter påsk, säger Torbjörn Ekelund.

Kom som en överraskning

Idag meddelade i stället Centerpartiet via pressmeddelande att de avbryter samarbetet.

– Det kom som en överraskning för mig eftersom vi häromkvällen var överens om att fortsätta prata om problemen, säger Torbjörn Ekelund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.