Genrebild på får – de har ingenting med händelsen att göra. Foto: TT

Sylvass kaviartub i fårhage – polisen misstänker djurplågeri

Publicerad

En uppskuren kaviartub med sylvassa kanter har hittats i en fårhage i Landskrona. Polisen klassar det som försök till djurplågeri.

En djurskötare på Karlslunds djurpark i Landskrona hittade tuben när han besökte hagen där 22 får går och betar. Och han larmade omedelbart polisen.

Det är andra gången på en månad som någon lagt föremål i hagen som kunnat skada fåren mycket allvarligt. Den uppskurna tuben hittades vid det ställe där djuren brukar få sitt foder.

Därför klassas händelserna av polisen som misstänkt djurplågeri. Någon utredning görs inte just nu på grund av bristen på bevis som pekar mot en gärningsperson.

Kunde gett allvarlliga skärsår

Fåren tillhör Karlslunds djurpark som nu skärper vaksamheten.

– Vi kommer att göra tätare besök i hagen. Det här börjar bli riktigt obehagligt, säger Britt-Marie Persson, chef för gata- och parkenheten vid Landskrona kommun.

Hon säger också att får är mycket nyfikna och brukar undersöka okända saker med munnen.

– Kanterna på tuben var mycket vassa och kunde ha gett fåren allvarliga skärsår i munnen och på tungan. Det är fruktansvärt om någon gjort det här med uppsåtet att skada djuren, säger Britt-Marie Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.