Tågstopp efter olycka på Hallandsåsen.

Tågstopp i Hallandsåsen – miss av Trafikverket

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagens var det stopp i tågtrafiken mellan Båstad och Förslöv efter en olycka vid Hallandsåstunneln. Trafikverket har gjort en kommunikationsmiss som försenat tågen ytterligare.

Olyckan inträffade vid tunnelns södra infart på onsdagsmorgonen. Ett tåg från Malmö på väg mot Göteborg stannade till vid den södra mynningen till tunneln.

Enligt prognosen skulle ett spår öppnas för trafik klockan 09.30. Den tiden senarelades dock en timme: Först vid 10.30-tiden kunde trafiken återupptas.

– Det beror på att vi inte fått formellt klartecken att starta trafiken igen. Det beror i sin tur på att vi har gjort missar i intern kommunikation, säger Roger Falk på Trafikverkets pressjour.

Vad är det för missar?

– Jag har ingen mer detaljerad förklaring än så. Det måste komma ett formellt klartecken och det har inte kommit än. Visserligen har vi arbetat länge med att återställa platsen. Vi hade kunnat vara snabbare i intern kommunikation. Vi jobbar på att köra igång, säger Roger Falk.

Han förklarar ett såväl trafikledning som en ansvarig på plats måste ge klartecken för trafiken att starta.

– Det fattas ett formellt klartecken som kan godtas. Det är av säkerhetsskäl. Vi jobbar på det allt vi kan. Vi förstår att det kan vara frustrerande för den som reser, säger Roger Falk.

Resenärer uppmanas att ta kontakt med respektive tågbolag för mer information.

Öresundstågen mellan Ängelholm och Båstad ersattes under morgonen med buss, det gäller även Pågatågen mellan Ängelholm och Förslöv.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer