Den förre världsettan i tennis, Anders Järryd, ser fram emot årets inspelningar av SVT-programmet Mästarnas Mästare i och kring Båstad. Foto: Roger Bengtsson, SVT

Tennislegendarens tips inför Mästarnas mästare: ”Kan bli rätt tufft”

Uppdaterad
Publicerad

I september startar inspelningarna av nästa säsong av Mästarnas Mästare. Det populära SVT-programmet kommer i år att spelas in i trakterna av Båstad och på Bjärehalvön. Tennislegendaren Anders Järryd bor i Båstad sen drygt 30 år tillbaka och ger här en del tips på var olika tävlingar kan äga rum.

2012 var den förre världsettan och dubbelspelaren i tennis Anders Järryd med i Mästarnas Mästare. I en så kallad Nattduell åkte Järryd ut mot den ängelholmsbördige ishockeyspelaren Jörgen Jönsson, något som kostade Järryd ett antal bulor i huvudet.

När inspelningen av nästa säsongs program drar igång är det på Bjärehalvön i nordvästra Skåne. Detta då coronapandemin förhindrar produktionen att äga rum utomlands.

Tipsar om tävlingsplatser

I videon tipsar Anders Järryd om några bra inspelningsplatser inför årets upplaga av Mästarnas Mästare.

– Det är gott om natur, vatten och väldigt kuperat. Det kan bli rätt tufft för deltagarna, säger Anders Järryd om sin hembygd.

Det färdiga programmet kommer att sändas under våren 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.