Termosbomb exploderade i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

En explosion har ägt rum i ett flerfamiljshus på Eneborg i Helsingborg under natten till lördagen. Enligt polisen rör det sig om en sprängladdning i en mindre termos som detonerat i ett trapphus. Inga personer ska ha skadats.

Explosionen inträffade vid halv tvåtiden på natten i ett trapphus i centrala Helsingborg. Flera polispatruller skickades till platsen efter att boende hört en hög smäll. Explosionen orsakade skador på bland annat dörrar och fönster men ingen person skadades fysiskt.

En undersökning av bombtekniker tyder på att sprängladdningen var placerad inuti en termos, enligt polisen.

Sprängningar i Helsingborg

– Den senaste tiden har vi sett att termosar använts till detonationer. Vi har uppmanat allmänheten till vaksamhet och att höra av sig om man ser termosar där de man inte brukar se sådana, säger säger Evelina Olsson, presstalesperson för polisen i region Syd till SVT Nyheter.

Ingen misstänkt

Polisen tittar just nu på vem som bor i huset och vem sprängladdningen kan ha varit avsedd för.

– Det är ännu inte helt fastställt, men vi jobbar på det, säger Evelina Olsson.

Ingen har ännu frihetsberövats för sprängningen och det finns i nuläget ingen misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sprängningar i Helsingborg

Mer i ämnet