Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Roland Ekstrand har bott i Perstorp i snart 40 år och han märker stor skillnad på hur det var i centrum förr. Nu får han åka till Klippan för att gå till banken. Foto: Erik Ragnar Danielsson

Perstorps centrum urholkas – ”Vi har inte ens en bank”

Uppdaterad
Publicerad

Butikslokaler i Perstorps centrum gapar tomma. Järnhandeln är den senaste i en lång rad verksamheter som lagt ner senaste åren.
– Vi har inte ens en bank, säger Roland Ekstrand som bott i Perstorp sen 1982.

Kommunstyrelsens ordförande Torgny Lindau (PF), delar invånarnas oro för Perstorps centrum.

Han säger att kommunen bland annat kommer få en ny näringslivschef, men att det kan vara svårt för kommunen att ge stöd.

– Det är svårt för vi måste behandla alla lika. Ett exempel är att i julas köptes julklappar till kommunanställda in från endast lokala butiker. Dessutom ges alla småföretagare möjligheten att vara med på våra upphandlingar inom ramen för lagen för offentlig uppghandling, säger kommunstyrelsens ordförande Torgny Lindau (PF).

I videon hör du vad några invånare tycker om Perstorps centrum och vad Torgny Lindau (PF) tror kan vara en stor anledning till att det ser ut som det gör.

Renoverar i centrum

Kommunen gör också investeringar för att bidra till ökad handel i centrum.

– Vi renoverar centrumhuset med nya butikslokaler för att bidra till ökad trivsel och handel där, säger han.

Flera invånare vittnar för SVT Nyheter Helsingborg om ett urholkat centrum där flera viktiga verksamheter saknas, bland annat bank och klädbutiker.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer