Foto: Helene Bengtsson

Brandman allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En allvarlig trafikolycka inträffade på tisdagskvällen på E4 nära Örkelljunga. Flera personer har vårdats på sjukhus, varav en brandman med livshotande skador.

Två lastbilar var inblandade i olyckan.

– Lastbilarna har kört i södergående riktning. På något sätt har den ena lastbilen kört igenom vajerräcket och kommit över på andra sidan, säger Kenneth Eriksson, inre befäl räddningstjänsten Skåne nordväst.

Polisen uppger att flera personer skadats i samband med olyckan. En lastbilschaufför uppges vara allvarligt skadad. Han är förd till sjukhus och misstänks för rattfylleri.

Brandman livshotande skadad

Dessutom skadades minst tre brandmän i samband med räddningsarbetet.

En brandman träffades av en brusten vajer i mitträcket. Personen vårdades på tisdagskvällen på sjukhus med livshotande skador, enligt region Skånes presstjänst.

– Han har blivit träffad av vajern i samband med att man har jobbat på skadeplatsen, säger André Bengtsson, vakthavande brandingenjör.

Två brandmän skadades lindrigt. Samtliga skadade har vårdats på sjukus.

– De två lindrigt skadade har själv kunnat ta sig till sjukhus för att ta hand om blesyrer. Vi räknar med att kunna hämta och köra tillbaka dem under kvällen, säger André Bengtsson.

Vid räddningstjänsten i Skåne nordväst har man tagit kollegor till de drabbade brandmännen ur tjänst och erbjuder nu kamratstöd.

– Vi lägger fokus på att få mer information om de skadade och för att infomera kollegorna. Polisen informerar de anhöriga, säger André Bengtsson.

Läcker diesel

Den ena lastbilen transporterade alluminumspån som spriddes över vägbanan. Dessutom läckte en lastbil diesel, enligt Trafikverket.

Det rådde under tisdagskvällen totalstopp i trafiken i båda körriktningar. Vägen stängdes av söderifrån vid Örkelljunga och norrifrån vid Skånes Fagerhult.

Vid sextiden på onsdagmorgonen var vägen åter öppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.