Fyra personer har gripits efter rånet, den yngsta av dem 14 år gammal. Tre äldre unga män anhöll senare.

Tre unga män anhållna efter väpnat butiksrån

Uppdaterad
Publicerad

En spelbutik på Adolfsbergs centrum i Helsingborg utsattes för ett rån av flera maskerade män strax före klockan 19 på onsdagskvällen. Männen ska ha hotat med pistol, kniv och ett tillhygge samt tvingat till sig kontanter.

Flera polispatruller spanade på onsdagskvällen efter gärningsmännen som ska ha lämnat platsen till fots. Även en hundpatrull sökte i området.

Strax efter 21.30-tiden kunde polisen gripa fyra personer i närområdet. De gripna ska vara hemmahörande i Malmö men tagit tåget till Helsingborg under kvällen.

– Vi har gripit två 18-åriga män, en 17-åring samt en 14-åring. Den yngste kommer att släppas så snart vi vet att hans ålder stämmer, säger Calle Persson, polisens presstalesperson, till SVT Nyheter Helsingborg.

De två 18-åriga männen och 17-åringen anhölls senare medan den 14-årige pojken överlämnades till socialtjänsten. På lördag ska åklagaren bestämma om de tre anhållna männen ska begäras häktade eller försättas på fri fot.

Men i övrigt vill åklagaren inte berätta hur de misstänkta ställer sig till anklagelserna.

Barn i butiken

Ingen person har skadats fysiskt i samband med rånet men några personer uppges vara chockade.

– Det fanns både personal, kunder och även barn i butiken när rånet skedde, säger Calle Persson.

Ambulans skickades till platsen för kontroll.

– De gripna kommer att förhöras under kvällen. Samtidigt fortsätter vi att säkra spår och samla in vittnesuppgifter, säger Calle Persson, vid polisens ledningscentral.

Det är fortfarande oklart vad exakt det var för slags vapen som användes vid rånet. Men polisen har tagit vapen i beslag som kommer att analyseras vidare.

Polisen kommer även gå igenom den övervakningsfilm som finns i livsmedelsbutiken och nya förhör med de gripna kommer att hållas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.