Tre unga män knivrånade i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot söndagen knivrånades två unga män i Stadsparken i Helsingborg. Ungefär en timme senare knivrånades en annan ung man vid kyrkogården intill Stadsparken. Polisen utreder samband.

02.30 larmades polisen till Stadsparken i Helsingborg där två 19-åringar uppger att de blivit rånade med kniv. Gärningsmännen ska ha fått med sig kläder samt plånbok.

Ytterligare ett rån i Stadsparken

Klockan 03.16 larmas polisen till Stadsparken igen, denna gången intill kyrkogården. Det är en ung man som larmar och säger att han blivit knivrånad. Flera gärningspersoner har tagit den drabbades jacka.

– Ingen gärningsperson är gripen för tillfället, men vi jobbar med att utreda om det finns något samband, säger polisens presstalesperson Katarina Rusin.

Det är troligt att det finns ett samband i och med att rånen är nära i både tid och geografisk plats. Dessutom är rånen utförda med knivhot.

Händelserna är rubricerade som rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.