Foto: SVT/SVT Design

Trio döms till fängelse efter tortyrliknande misshandel

Publicerad

En kvinna och två män som stått åtalade för en tortyrliknande misshandel av en man i 30-årsåldern dömdes i dag till långa fängelsestraff vid Helsingborgs tingsrätt.

De drog ut offrets tänder, knivstack honom på ett flertal ställen på kroppen och band honom. Tortyrnatten skedde i en lägenhet i Helsingborg – en natt som mannen beskriver som ett rent helvete.

– Jag får mardrömmar, jag mår så jävla dåligt, beskriver offret  i rätten.

Brottet, en tortyrliknande misshandel som det beskrivs som, ledde i dag till stränga fängelsestraff för samtliga.

Den ena mannen och kvinnan döms till nio års fängelse och den tredje åtalade får fem års fängelse. De döms bland annat för synnerligen grov misshandel, människorov och försök till utpressning.

De nu dömda personerna förnekar brott.

Tingsrätten ser brotten som hänsynslösa

Tingsrätten bedömer misshandeln och människorovet som särskilt allvarliga. De pekar på att gärningarna har gjorts med stor hänsynslöshet och råhet samt inneburit ett särskilt angrepp mot offrets liv, hälsa och trygghet.

Tingsrätten bedömer också att det inte finns några förmildrande omständigheter för att sänka strafflängden.

Mannen och kvinnan som får längst fängelsestraff döms även för misshandel mot tre andra personer. Den tredje dömda mannen får lägre straff eftersom han inte varit lika delaktig i brotten.

Mannen blev i flera timmar misshandlad och förnedrad i en lägenhet i Helsingborg. I lägenheten hittade polisen senare fem tänder som dragits ut ur offret. Foto: Polisens förundersökning

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer