En man i 20-årsåldern skjöts ihjäl vid en gångtunnel på Närlunda i Helsingborg. Flera av dem som nu misstänks för skjutningen tillhör ett kriminellt nätverk i Åstorp, enligt uppgift till SVT. Foto: Johan Nilsson/TT

Dödsskjutningen på Närlunda: Fjärde person gripen – tillhör kriminellt nätverk

Uppdaterad
Publicerad

Flera av de misstänkta för dödsskjutningen på Närlunda ingår i ett nätverk som hanterar narkotikaförsäljningen i Åstorp, enligt polisskällor. Den yngsta är bara 15 år.

Under torsdagen greps en fjärde person med koppling till nätverket.

Totalt sitter nu tre personer häktade för skjutningen den 14 oktober, som ledde till att en man i 20-årsåldern från Åstorp avled.

Två av dessa, en 15-åring och en man på 20 år, kommer båda från Åstorp där de ingår i ett kriminellt nätverk med kopplingar till Helsingborg. Detta enligt uppgifter till SVT.

Dödsskjutningen på Närlunda

En tredje man, bosatt i Helsingborg, häktades under fredagen. Samtliga tre är misstänkta för mord.

Och samtliga nekar till anklagelsen.

Fjärde misstänkt gripen

Men på torsdagen greps en fjärde man, också han 20 år och med anknytning till Åstorp.

– Jag tror att det här är en härva som det kommer att ta tid att nysta upp, säger kammaråklagare Linda Jeppsson Linderström.

Inte minst för att en av de inblandade är så ung, bara 15 år.

– Det är tragiskt, men ungdomar används ofta av kriminella nätverk för olika uppgifter. Så unga personer får lindrigare straff, säger hon.

Kända av polisen

De båda misstänkta 20-åringarna förekommer på flera punkter i belastningsregistret.

Två av personerna som frihetsberövats begick personrån tillsammans i Åstorp som tonåringar.

Den senast gripna mannen, som en poliskälla beskriver som ledaren för ett kriminellt gäng, har flera narkotikarelaterade domar på sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Närlunda

Mer i ämnet