Olagliga registreringsskyltar, kniv och kofot – de fynden gjorde polisen i den bil som fått bensinstopp på en landsväg. Foto: TT

Beväpnad trio vinkade självmant in polisbil – hänvisades till bussen

Uppdaterad
Publicerad

Tre män fick besinstopp utanför Helsingborg och vinkade in en polispatrull för att få hjälp. Men trion var bekant – och vid en närmare kontroll fann polisen såväl kniv och kofot som olagliga registreringsskyltar på bilen.

Händelsen utspelade sig på en landsväg strax utanför Helsingborg för en dryg vecka sedan. De tre männen, som fått slut på bensin, stod vid en landsväg och viftade in en förbipasserade polisbuss.

– Poliserna i bussen kände omedelbart igen alla tre, så kollegerna bestämde sig för att kontrollera bilen, säger Richard Glantz, presstalesperson hos polisen.

Verktyg förverkades

I bilen hittade polisen en kniv och en kofot, och på själva fordonet påträffades hemmagjorda registreringsskyltar.

Därtill visade det sig att alla tre saknade körkort, men vem som kört bilen ville de inte berätta.

– Registreringsskyltarna, kofoten och kniven beslogtogs och förverkades eftersom de misstänktes ingå i brottslig verksamhet. Ingen av männen hade något att invända mot det, säger Richard Glantz.

– Men det är fortfarande oklart varför de vinkade in polisen för att få hjälp, säger han.

De tre männen hänvisades till närmaste busshållplats.

– Några misstankar finns inte mot någon längre. Bilen var för övrigt inte heller rapporterad stulen, säger Richard Glantz. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.