Höganäs kommun blundar för länsstyrelsens beslut om badbryggan – bygget drar igång om några veckor. Foto: Höganäs kommun/Sunny Taylor

Trots länsstyrelsens beslut – kommunen bygger badbrygga ändå

Uppdaterad
Publicerad

För några dagar sedan kom beskedet från länsstyrelsen – de säger nej till badbryggan i Mölle. Men Höganäs kommun bortser från beslutet och planerar för byggstart om några veckor.

I somras beslutade länsstyrelsen att Höganäs kommun skulle få bygga en badbrygga – ett beslut som upprörde många vågsurfare. Surfvågen i Mölle är helt unik, berättade Zafer Taylor, Skånes vågsurfare.

Men länsstyrelsen har nu ändrat sig. Tidigare i veckan skrev myndigheten följande i ett pressmeddelande:

– Vi ändrat vårt ställningstagande sedan vi fått klart för oss att kommunen inte fört någon dialog med föreningen Skånes Vågsurfare, berättar Carl Lindqvist, vattenhandläggare på Länsstyrelsen Skåne.

Höganäs kommun blundar för nya beslutet

Det senaste beslutet från länsstyrelsen har överklagats av Höganäs kommun.

– Vi har ju redan upphandlat en entreprenör, som ska börja om två-tre veckor, säger Pär Ragvald, stadsmiljöchef inom kommunen.

Om ingenting händer fram till dess, kommer ni börja bygget utan länsstyrelsens tillstånd?

– Vi har ett tillstånd från länsstyrelsen som vunnit laga kraft, det beslutet som tagits nu har inte vunnit laga kraft och kommer inte göra det, säger han.

Så här lät det i september förra året:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.