Bengt Streuli, den legendariske snabbmatstestaren Bengan, ute på ny testrunda i Helsingborg Foto: SVT/TV Helsingborg

TV-profilen testar snabbmat – 22 år senare

Uppdaterad
Publicerad

Bengt Streuli blev Bengan med hela Helsingborg när han tog sig igenom stadens snabbmatsdjungel i mitten av 1990-talet. SVT Nyheter Helsingborg följde med honom till Sundstorget – för att ta en tugga av den nya maten.

– Att börja testa snabbmat var bara något jag slängde ur mig på ett möte, alla reagerade med glädje. Jag tänkte: det här kommer bli kalkon-TV. Och jag gjorde aldrig några omtagningar. Att vara spontan var min grej, säger Bengt ”Bengan” Streuli. 

På 1990-talet arbetade han på TV Helsingborg, en kommersiell TV-kanal som gick i graven i slutet av årtiondet. Idag har snabbmatstesten kultstatus.

Kalle Rydberg. Foto: Tomas Malmberg

Kalle Rydberg är skådespelare och var praktikant hos Bengan på 1990-talet. Han tror att det som har gjort snabbmatstesten till kult är att det var så anspråkslöst.

– Bengan åt pommes och bea och gav sin sköna reflektion kring det, säger han.

Se när TV-profilen ger sig ut för att testa en av dagens snabbmats-nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.