Efter rånet publicerade polisen övervakningsbilder från butiken. I helgen greps två personer misstänkte för det grova rånet. Foto: Jan Emanuelsson

Två män gripna för rånet i Båstad

Publicerad

Två personer har anhållits misstänkta för det väpnade rånet mot en livsmedelsbutik i Båstad i förra veckan. En tredje man söks fortfarande av polisen.

Det var förra måndagen, strax före klockan 18, som beväpnade rånare slog till mot en butik i Boarp, strax utanför Båstad. Två till tre män hotade personal med kniv och ett pistolliknande föremål och länsade sedan kassan på pengar.

Anmälde sig själv

I fredags publicerade polisen bilder från rånet i sociala medier och bad allmänheten om hjälp. Bara en stund senare anmälde sig en person till polisen.

– Han kom in och anmälde sig självmant. Det är ett drömläge för oss. En annan man greps och anhölls under lördagen, säger Karim Ottosson, lokalpolisområdeschef i Ängelholm.

Båda männen, som är strax under 20 år gamla, anhölls under helgen. Enligt Karim Ottosson är båda hemmahörande i trakten och kända av polisen sedan tidigare.

Tredje person eftersöks

Ytterligare en person är misstänkt för rånet och eftersöks nu.

– Vi har gott hopp om att hitta honom också, säger Karim Ottosson.

Enligt polisen kom männen över en okänd summa pengar. Hur mycket vill Karim Ottosson inte gå in på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.