Två rån i Båstad – hotades med kniv

Uppdaterad
Publicerad

Två personrån inträffade i centrala Båstad natten till onsdag. Polisen ser samband mellan händelserna och de misstänkta gärningsmännen är fortfarande på fri fot.

Polisen larmades till centrala Båstad efter att ha fått två samtal från personer som blivit utsatta för rån. Vid tretiden ringde en person in och berättade att han blivit rånad på sin mobiltelefon och bankkort på Skogsvägen.

Strax därefter inträffade ett personrån på Tångvägen. Enligt polisen har flera personer hotat en person med kniv och ett pistolliknande föremål. De fick med sig en cykel och en mobiltelefon.

”Samma gärningsmän”

Polispatruller har under natten hållit förhör med de drabbade och sökt efter gärningsmännen, som är 16-25 år gamla.

– Vi tror det är samma gärningsmän. Vi ser samband när det gäller signalement, tidpunkt och plats, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen region Syd.

Extra bevakning

Genom extra närvaro under nätterna när folk är som mest utsatta hoppas polisen på att liknande brott inte händer igen.

– Vi har poliser på plats, men nu kommer större fokus finnas på de ställen där det är hög risk för rån, säger Karim Ottosson, lokalpolischef.

Att Båstad kryllar med folk under tennisveckorna är inget nytt men denna typ av brott är lite ovanlig.

– Tidigare år har det mest varit stölder i folks hus när de inte varit hemma, så vi har lagt mer resurser där, säger Karim Ottosson.

Vad ska allmänheten tänka på?

– Även om polisen finns på plats så ska man se till att inte välja den mörkaste vägen hem eller att gå helt ensam.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.